dilluns, 8 de novembre de 2010

L’alcalde Ferran Bel i el seu grup municipal (CiU) voten a favor de la simbologia franquista.

La Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa valora molt positivament la campanya ciutadana i denuncia la poca valentia de Ferran Bel i el seu grup municipal.

El portaveu del PP, Miquel Monllau, ha decidit no intervindre en el debat i ha afirmat que subscrivia completament els arguments exposats per la portaveu de CiU - i cap de llista per les Terres de l’Ebre a les properes eleccions autonomiques - Meritxell Roigé. CiU i el PP han votat en contra de la retirada del monument franquista del riu i del canvi el nom de la plaça i institut Joaquin Bau.

El senyor alcalde Ferran Bel i el seu grup municipal (Convergència i Unió) han perdut una ocasió històrica per alliberar Tortosa del dubtós honor de tenir el símbol franquista més gran de Catalunya.

Des de la Comissió es vol destacar el valor de les adhesions rebudes [Llista d'adhesions] amb persones de referència de l'àmbit de la cultura, la història, la pau o implicades amb la societat civil, que han aportat una visió serena , objectiva i coherent al tractament de la memòria històrica i la simbologia franquista. Aquesta iniciativa ciutadana, que ha sabut donar un contingut alt i rigorós a l'argumentació de la campanya, només ha rebut com a resposta la qualificació d’electoralista. Aquest ha estat el principal argument per votar-hi en contra, lamentem que per part dels grups polítics contraris a la retirada de la simbologia franquista no hi hagi hagut cap tipus d’argumentació històrica o política.

Els senyors regidors de Convergència i Unió: Ferran Bel, Pere Panisello, Joan Caballol, Jordi Folqué, Emili Lehmann, Joan Sanahuja i les senyores Anna Algueró, Meritxell Roigé, Matilde Villarroya i Rosa Cid seran recordades per bona part de la població de Tortosa, de les Terres de l’Ebre i de Catalunya com a responsables de mantenir els símbols d’un règim que va atacar la llengua, la cultura i la identitat del poble català, poble que diuen defensar. A més avui han incomplert una llei, la de la memòria històrica, que el seu propi partit va votar favorablement al Congreso de los Diputados, i que recomana la retirada de tots els símbols franquistes de les vies públiques dels municipis de l'Estat espanyol.

Des de la Comissió volem agrair el suport rebut a les més de 2.000 persones que van signar la moció i a totes les persones i entitats de Tortosa, Terres de l’Ebre i Països Catalans que han recolzat la moció.

I avui, dilluns 8 de novembre de 2010, adquirint el compromís de seguir treballant perquè Tortosa deixe de tenir el monument franquista més gran de Catalunya i deixe de ser la tercera ciutat de Catalunya amb més símbols franquistes. Per aquest motiu, i de manera simbòlica comencem a recollir, ja avui, signatures per presentar una moció que sol·licita la retirada de tots els símbols franquistes de la ciutat de Tortosa que apareixen al catàleg del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

I preguntem a Ferran Bel, si ara no toca? Tocarà a la propera?

Tortosa, Terres de l’Ebre, 8 de novembre de 2010

Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa

Casal Popular Panxampla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada