dijous, 4 de novembre del 2010

RODA DE PREMSA PER A VALORAR LA REUNIÓ MANTINGUDA AMB L’ALCALDE FERRAN BEL EL PASSAT DIMARTS 2 DE NOVEMBRE

La Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa, del Casal Popular Panxampla, exigeix respecte a l’alcalde Ferran Bel i el compliment de la Llei de Memòria Històrica.


Es demana rigor històric i coherència democràtica alhora d’abordar el debat sobre la retirada de la simbologia franquista.


La reunió mantinguda entre la Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa, del Casal Popular Panxampla, i l’alcalde de Tortosa Ferran Bel, ha servit per a reafirmar que l’alcalde Ferran Bel no té arguments de caire polític ni històric per a mantindre la simbologia franquista a Tortosa i que només ha exposat excuses. Així mateix, des del la Comissió es considera inacceptable la falta de respecte que, en diverses ocasions, ha manifestat els darrers dies vers la iniciativa ciutadana impulsada pel Casal Popular Panxampla, acusant-la d’electoralista o induïda pel Tripartit.


No cal explicar quina és la tasca cívica i cultural promoguda pel Casal Popular Panxampla els darrers anys, per tant, demanem que el debat sobre la retirada de la simbologia franquista es realitzi amb rigor històric. Aquesta campanya ha estat pensada i desenvolupada amb el màxim respecte, amb la finalitat de reforçar unes accions que considerem que haurien de ser acceptades per a la major part de forces polítiques que integren el consistori, i que, a més a més, gràcies a la Ley de Memoria Histórica 52/2007, que la pròpia CiU va aprovar al Congrés dels diputats, ara compten amb una línia de subvencions públiques per a ser finançades.

No podem acceptar debats amb argumentacions confuses i basades en la demagògia, sobre la naturalesa franquista del monument “Al Caudillo de la Cruzada y a los 25 años de paz”, el que ha simbolitzat i simbolitza, ni les excuses presentades per tal de no donar suport a la moció popular.

Animem a les regidores i regidors de tots els partits de l’Ajuntament a donar suport a la moció, i al conjunt de la ciutadania a continuar enviant correus i participant en la campanya, que la darrera setmana ha rebut nous suports com els de: Leonard Escoda (artista), Belen Fabra (actriu), Sebastià Serrano (lingüista), Joan-Josep Rovira Climent (escriptor) o Miquel Paton (pintor). Que se sumen als que s’han anat anunciant durant els últims dies.

El proper dia 8 de novembre convoquem la ciutadania al ple municipal de l’Ajuntament de Tortosa, on s’ha previst el debat i posterior votació de la moció popular.

Tortosa, Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada