dilluns, 18 d’octubre del 2010

Tortosa no té cap carrer ni plaça en record al President Companys però manté monuments al règim que el va assassinar.

Des del Casal Popular Panxampla s'emplaça la societat tortosina a reflexionar sobre aquesta qüestió i a impulsar mesures que permetin restablir la memòria històrica i la dignitat democràtica.

Avui 15 d'octubre, quan es compleixen 70 anys de l'assassinat del President Companys, volem palesar la nostra inquietud davant el fet que encara no se l'hagi homenatjat com cal, malgrat un acord del ple de l'any 2.000 va aprovar dedicar-li un carrer o plaça de la ciutat. Tanmateix, a la ciutat sí que queden nombrosos monuments que homenatgen el règim dictatorial que va assassinar-lo, per la qual cosa considerem que és necessari reclamar accions que ens permetin avançar en la restitució de la dignitat democràtica i en la memòria històrica d'aquest país.

El passat dia 13, tal com us vam anunciar, el Casal Popular Panxampla va registrar una moció a l'Ajuntament de Tortosa demanant la retirada dels monuments franquistes de la ciutat, a la nostra web trobareu més informació sobre l'actualitat de la campanya iniciada.

Tortosa, 15 d’octubre de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada