dimecres, 14 d’octubre del 2009

Demanen la retirada de la simbologia franquista de Tortosa

e-noticiesE-noticies, 13 d'octubre de 2010
La iniciativa popular recull 2.000 signatures

La Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa del Casal Popular Panxampla ha presentat una moció popular a l’Ajuntament de Tortosa avalada per 2.000 signatures, sol·licitant la retirada del monument franquista del riu, el monument franquista més gran de Catalunya, el canvi de nom de l’institut i plaça Joaquín Bau, dirigent polític durant les dictadures de Primo de Rivera i Franco, i que va col·laborar en la preparació del cop d’estat de Franco, i el canvi de nom del barri 13 de gener, dia de l’entrada de les tropes franquistes a Tortosa.

Els membres d'aquest col·lectiu han destacat que els representants d'ERC, ICV i PSC s’han compromès a donar suport a la moció. El portaveu del casal Panxampla ha manifestat la confiança en el suport de CiU a la moció, així mateix ha fet públic que s’ha demanat una reunió amb l’alcalde i president de Convergència a Tortosa, Ferran Bel.

Finalment també s’ha informat de la presentació d’una instància a l’alcalde que sol·licita que el tema sigui debatut al proper ple municipal de novembre, ja que hi ha temps suficient per incloure’l com a punt.

D’altra banda, els membres del Casal Popular Panxampla han volgut ressaltar el fet que aquesta demanda popular coincideix amb les declaracions realitzades la setmana passada a Tortosa pels responsables del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. Jordi Guixé va presentar a Tortosa els resultats i les conclusions del cens de simbologia franquista a Catalunya i va considerar que és necessari retirar el monument i efectuar els canvis de noms al 13 de Gener, a la Plaça i a l'Institut Joaquin Bau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada