dimecres, 14 d’octubre del 2009

Presenten una moció per demanar la retirada del monument franquista més gran de Catalunya

rpg2 Aquest dimecres la "Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa" del Casal Popular Panxampla ha presentat una moció popular a l'ajuntament de Tortosa avalada per 2000 signatures en què sol·licita la retirada del monument franquista del riu, que és el més gran de Catalunya.

A més, demanen també el canvi de nom de l'institut i plaça Joaquín Bau, dirigent polític durant les dictadures de Primo de Rivera i Franco, i que va col·laborar en la preparació del cop d'estat de Franco, així com el canvi de nom del barri 13 de gener. dia de l'entrada de les tropes franquistes a Tortosa.

imagen_006Durant la roda de premsa s'ha destacat que els representants dels partits ERC, ICV i PSC s'han compromès a donar suport a la moció. El portaveu del casal Panxampla ha manifestat la confiança en el suport de CiU a la moció, atès el caràcter catalanista de la formació. A més, ha fet públic que s'ha demanat una reunió amb l'alcalde i president de Convergència a Tortosa, Ferran Bel.

Finalment també s'ha informat de la presentació d'una instància a l'alcalde que sol·licita que el tema sigui debatut al proper ple municipal de novembre, ja que hi ha temps suficient per incloure'l com a punt.

D'altra banda, els membres del Casal Popular Panxampla han volgut ressaltar el fet que aquesta demanda popular coincideix amb les declaracions realitzades la setmana passada a Tortosa pels responsables del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. Jordi Guixé va presentar a Tortosa els resultats i les conclusions del cens de simbologia franquista a Catalunya i va considerar que és necessari retirar el monument i efectuar els canvis de noms al 13 de Gener, a la Plaça i a l'Institut Joaquin Bau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada