dimecres, 14 d’octubre del 2009

El Casal Popular Panxampla recull 2.000 signatures per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa

Teveon, 14 d'octubre de 2010, vore video
El Casal Popular Panxampla ha presentat aquest dimecres una moció popular per demanar la retirada de la simbologia franquista de Tortosa. La moció compta amb el suport de 2.000 signatures que ha recollit la comissió per la retirada de la simbologia franquista del Casal Popular Panxampla i demana no només la retirada del monument de la Batalla de l'Ebre del mig del riu sinó també el canvi de nom de l'IES i la plaça Joaquim Bau, per fer referència a un polític franquista; i també del barri del 13 de Gener, dia de l'entrada de les tropes franquistes a Tortosa.

Des del Casal s'ha recordat que en els darrers anys s'han impulsat diverses iniciatives en aquest sentit. La darrera va ser l'any 2008, quan ERC i ICV van presentar dues mocions per demanar la retirada del monument que no van prosperar. Així mateix, fa quinze dies el cap de projectes del Memorial Democràtic, Jordi Guixé, va explicar que l'informe que ha elaborat el govern de la Generalitat per censar els símbols franquistes a les Terres de l'Ebre, inclou en les seves conclusions la recomanació de retirar els elements franquistes que encara resten a la ciutat, entre ells el monument de la Batalla de l'Ebre.

El portaveu del Casal Popular Panxampla, Jordi Curto, ha afirmat que els representants d'ERC, ICV i el PSC han confirmat el seu suport a la moció i que esperen que CiU, partit majoritari al govern, voti a favor de la retirada cosa que assegura significaria una victòria històrica i democràtica per la ciutat.

Aquesta moció popular podria debatre's en el ple del proper mes de novembre.
CINTA BONET

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada